Vyžeňte z domu nudu. Pořiďte si designové topení

Vyžeňte z domu nudu. Pořiďte si designové topení
21.08.2015 12:31

Koupili jste nový dům nebo byt a chystáte se na rekonstrukci? Pak vás možná čeká i výměna topení. Než na ni ale přijde řada, inspirujte se u nás, jak krásné může vaše topení být. Dneska máte na výběr úžasné designovky. Topení tak můžete pojmout nejen jako funkční, ale také jako estetický prvek.

Vkusné topení se může stát dominantou domu, zdroj:PinterestStačí změnit barvu...

Všichni máme obecně vžité, že topení je bílé. Zkuste ale chvilku přemýšlet jinak. Vždyť topení může být černé, žluté, červené. Můžete na něj upozornit a udělat z něho dominantu interiéru. Nebo ho krásně sladit s barevnou stěnou či tapetou.

Možností je nespočet. Koupit si přitom můžete barevné topení, což je ta dražší varianta. Nebo si vybrat nějaké klasičtější a to pak natřít speciální barvou na radiátory. Seženete ji v každém hobby marketu.

Dvě mouchy jednou ranou. Nebo tři?

Speciální designové topení umí pochopitelně topit, dále jsou vkusným doplňkem a do třetice všeho dobrého umí například posloužit jako sušák ručníků v koupelně.

To ovšem není nic moc nového. Žebříkové topení má už dnes téměř každý. Existují ale i jiná speciální topení s dalšími funkcemi...

 

I topení v kuchyni může mít šmrnc, zdroj:PinterestNapříklad s magnetickým povrchem. Takové topení se hodí zvláště do kuchyně, kde podobně jako lednička, perfektně poslouží k umístění receptů, fotek vašich nejbližších, seznamů s nákupem, pohledů z dovolených apod.

Fantazii se meze nekladou

Kromě plných či žebříkových topení si ovšem můžete vybrat i z opravdu originálních designových kousků, které jen tak někdo nemá. Do kanceláře se bude například hodit topení ve tvaru kancelářské sponky. Nebo topení v designu počítačového čipu. Anebo proč ne třeba topení imitující rostlinný žilní systém? Vaši kancelář by zcela jistě rozzářil.

 

Hledáte do svého domu vhodný otopný systém? Podívejte se například na stacionární plynové kotle. Tyto kotle jsou volně stojící, nezavěšují se tedy na zeď. Jejich výhodou je robustnost a dlouhá životnost.

 
 
 
Designové topení, zdroj:Pinterest Designové topení, zdroj:Pinterest Designové topení, zdroj:Pinterest

Čisté, minimalistické, elegantní...

Někdy ovšem nechceme, aby bylo topení vidět. Chceme, aby bylo zcela nenápadné. A tehdy je nejvhodnější variantou teplovodní podlahové topení. Nejenže si pak nemusíte dělat starosti s nevzhlednými radiátory, ale navíc ho ani nemusíte čistit od prachu, které na topení s oblibou sedá. Nehledě na to, že podlahové topení vyhřívá dům rovnoměrně, netvoří se kondenzační místa a nevznikají plísně, nemnoží se bakterie, houby, ani roztoči. To už stojí za zvážení, že?


A jaké topení máte doma vy? Vyznáváte klasiku nebo nekonvenční styl?

Hodnocení: +34 Hodnotilo uživatelů: 52 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Vyžeňte z domu nudu. Pořiďte si designové topení