Zajistěte si klidnou dovolenou! Poradíme vám, jak zabezpečit dům před drzými lupiči

Zajistěte si klidnou dovolenou! Poradíme vám, jak zabezpečit dům před drzými lupiči
22.07.2013 10:19

Léto je v plném proudu, nejvyšší čas tak říkajíc vypnout a vydat se za sluníčkem. Ať už se chystáte na dovolenou do ciziny, nebo po Česku, neměli byste zapomínat na zabezpečení vašeho domu. Nezabezpečené rodinné domy bývají nejčastějším lákadlem pro zloděje.

Snadno se tak může stát, že se po týdnu vrátíte perfektně odpočatí a doma váš bude čekat opravdu nemilé překvapení – vylomený zámek. A uvnitř? Po pračce i televizi jako by se zem slehla. V dnešním článku vám poradíme, jak účinně ochránit majetek a zajistit si dovolenou bez starostí.

Začneme trochou teorie. Dům si můžete zabezpečit dvěma základními způsoby, a to buď mechanicky, nebo elektronicky. Nejideálnějšího stavu zabezpečení dosáhnete, když obě tyto varianty zkombinujete. Pořídíte si tedy mechanické zábranné systémy a doplníte je i o elektronické zabezpečovací systémy. Nejprve se budeme věnovat oněm mechanickým zábranám.

Okna – slabina, kterou zloději využívají nejčastěji

Zabezpečovací systémy Do rodinných domů se lupiči vkrádají nejčastěji přes okna. Jsou si totiž dobře vědomi, že si většina z nás pořizuje kvalitní bezpečnostní dveře, ale na okna se často zapomíná. Chápeme, že vzhled svého domku nechcete pokazit instalací nevzhledných okenních mříží. Nabízíme vám proto jednu mnohem estetičtější variantu – bezpečnostní fólie. Toto mechanické zabezpečení plně nahradí klasické mříže a nabídne i něco navíc. Fólie také chrání před slunečním zářením a zamezí úniku tepla z domu. Jako pojistku si kromě fólií můžete pořídit ještě uzamykatelné kličky oken.

Investovat do elektronického zabezpečení se vyplatí

Chcete-li mít 100% jistotu, že se v době vaší nepřítomnosti po domě neprochází nezvaní hosté, zainvestujte do elektronického zabezpečovacího systému. V tomto případě se nevyplatí experimentovat, nesnažte se systém nainstalovat sami a raději využijte služeb některé bezpečnostní agentury

Bezpečnostní agentura PCO VIDOCQ s.r.o. má již více jak 3800 spokojených zákazníků. Staňte se jedním z nich i Vy a zajistěte si klidnou dovolenou.

 
Kamerové zabezpečovací systémy Bezpečnostní agentury Zabezpečení domu

Nejúčinnější variantou zabezpečení je tak zvaný EZS systém, tedy elektronická zabezpečovací signalizace napojená na pult centrální ochrany. EZS je napojen na dispečerské pracoviště dané bezpečnostní agentury. Ta má váš dům neustále pod kontrolou, jakmile se spustí alarm, zásahová skupina je okamžitě připravena prověřit váš dům. Vy si tak můžete v klidu užívat bezstarostnou dovolenou!

Preferujete osvědčenou klasiku? Zabezpečte si zahradní branku pevnými zamykacími řetězy a dejte zvědavcům jasně najevo, že na vašem pozemku nemají co dělat!


A jak zabezpečujete svůj dům před odjezdem na dovolenou vy? Podělte se o užitečné rady s našimi čtenáři!

Hodnocení: +29 Hodnotilo uživatelů: 41 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Zajistěte si klidnou dovolenou! Poradíme vám, jak zabezpečit dům před drzými lupiči