Zařizujete interiér? Zkuste bytového architekta

Zařizujete interiér? Zkuste bytového architekta
27.03.2014 09:15

Při zařizování interiéru se můžete spolehnout na profesionální pomoc. Je jí bytový architekt, který přesně ví, jak co nejlépe využít prostor a co vašemu bytu sedne. Na co si ale musíte při výběru designéra dávat pozor?

Bytový architekt vám pomůže, když si nevíte rady s atypickými místnostmi, vystrčenými příčkami nebo nedostatkem úložných prostor. Vyzná se také v moderních trendech i klasickém stylu nábytku. Jak to ale udělat, abyste při výběru nešlápli vedle?

Realizace od odborníků z Al in Moderní bytV první řadě si pečlivě prohlédněte obrázky realizací daného architekta a ubezpečte se, zda vám sedí jeho individuální styl. Každý člověk, a to se týká i designérů, má jiné priority a vkus pro barvy a prostor.

Styl architekta vám musí sedět

Pokud rekonstruujete menší byt, určitě je dobrou volbou nábytek navržený na míru. Bytový architekt přesně ví, jak by měla vypadat například kuchyně do malého bytu, aby se opticky zvětšil její prostor, nebo aby byly využity kouty, které by jinak přišly nazmar. Vyberte však architekta, který je ochotný vyslechnout váš názor. Pokud plně nedůvěřujete jeho stylu výběru, měl by vás poslechnout a udělat jednotlivé úkony také podle vás.

Pozor na tvrdohlavé designéry

Někteří architekti berou design bytů a domů jako své umělecké dílo a nechtějí, aby jim do něj někdo zasahoval. Ale ruku na srdce, pokud budete celý svůj život chodit kolem stoličky, sedačky, obývací stěny nebo obrazu, o kterých si již od počátku myslíte své, prostě to nebude nikdy ono. Proto vyberte takového designéra, který s vámi svůj návrh zkonzultuje a bude přístupný změnám v jeho plánech.

Realizace od odborníků z Al in Moderní bytZkonzultujte předem cenu

I u celkové sumy realizace si dávejte pozor. Nechte si předem vypracovat návrh a buďte opatrní. Určete si, kolik by měla být maximální cena realizace, aby se architekt nenechal unést a nenavrhl interiér přespříliš draze. Pozor dávejte také během celé realizace, zda se designér drží plánu a celkového rozpočtu. I když předem nejde v mnoha případech určit, kolik bude realizace stát, architekt by měl odeslat předem alespoň orientační cenu. Někteří architekti mají smlouvy s dodavateli, takže realizace od nich vyjde výhodněji, než když budete nábytek shánět sami.

Výhody bytového designéra

  • dokáže odhadnout potenciál prostoru
  • poradí si s atypickými rohy a výčnělky v místnosti
  • zná "vychytávky", které jsou na trhu
  • interiér dokáže sladit tak, aby byl pohodlný a zároveň moderní
  • někteří architekti mohou zajistit vizualizaci a realizace může být už na vás
  • interiér od profesionála vypadá esteticky krásně
  • bytový architekt dokáže i na do malého prostoru umístit vše potřebné

Vybírejte také podle referencí

Je jasné, že i začínající architekt musí někde nabrat zkušenosti. Pokud ale chcete „vsadit na jistotu“, poptejte se známých nebo na důvěryhodných uživatelů na internetových fórech na jejich zkušenosti s bytovými architekty. Najdete zde také kromě jiného rady, čeho se vyvarovat a na co si dát pozor. I špatné zkušenosti mohou být prospěšné tím, že se nikdo jiný už nenapálí. Dejte však pozor na konkurenční boj a zjistěte si, zda ty špatné zkušenosti jsou pravdivé. Může zde být někdo, kdo chce daného architekta poškodit.

Hodnocení: +30 Hodnotilo uživatelů: 48 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Zařizujete interiér? Zkuste bytového architekta