Zateplení bytového domu, nyní s dotacemi

Zateplení bytového domu, nyní s dotacemi
16.05.2013 10:47

Využijte šanci na získání dotace z programu Nová zelená úsporám 2013. Bude se vztahovat na realizace započaté po 1.1.2013. Jako první dostanou dotace majitelé rekonstruovaných rodinných domů. Výše dotace se bude odvíjet od výše úspory. Při úspoře 60 % energie na vytápění získáte zpět 50 % z uznatelných nákladů. A to už se vyplatí, nemyslíte?

Bydlíte ve starším nezatepleném domě a děsí vás každoročně vyšší účty za vytápění? Udělejte jim přítrž a objednejte si zateplení domu odbornou firmou. První žádosti se budou podávat již v srpnu 2013 a dotace budou vyplaceny už na podzim téhož roku. Dobrou zprávou je, že o dotace mohou žádat i fyzické osoby - vlastníci bytových domů.

Co přináší zateplení bytového domu

Zateplením domu poskytnete svým nájemníkům kvalitnější podmínky k bydlení a tím zvýšení jejich komfortu. Ale pro vás, jako majitele bytového domu, budou nejdůležitější úspory za vytápění. Při správně odvedené práci můžete ušetřit až 60 % dosavadních nákladů. V případě, že se rozhodnete dům zateplit, určitě budete hledat zkušenou a spolehlivou stavební firmu, která odvede kvalitní práci za slušnou cenu. Tou je třeba Stavební firma Miloslav Hladík z Dašic u Pardubic. Obraťte se na ni s kompletní objednávkou - od vyhotovení projektové dokumentace, přes dopravu až po samotnou realizaci zateplení bytového domu a úklid po práci.

Zateplení bytového domu má samá pozitiva: ušetříte výdaje za vytápění, zvýšíte komfort bydlení a zlepšíte estetický vzhled budovy. Dotáhněte rekonstrukci do konce a nechte vyměnit i stará okna.

Zateplení bytového domuNemáte dostatek financí na zateplení? Využijte výhodných půjček

S programem Nová zelená úsporám 2013 je úzce spjat i program PANEL 2013. Je vytvořen na míru přímo pro majitele bytových domů, kteří se rozhodnou pro celkovou rekonstrukci a revitalizaci domu. Stát nabízí nízkoúročené půjčky, které lze využít pro opravy poruch domů, snížení energetické náročnosti, modernizaci bytových jader nebo opravy společných prostor.

Dát dohromady všechny potřebné dokumenty k tomu, aby byla vaše žádost schválena ale nebude žádný med. Proto nechte vyřizování raději na odborné firmě, která se o papírování postará a zajistí i realizaci. Budete potřebovat kompletní projektovou dokumentaci navrhované modernizace domu. Tu zpracovává autorizovaný inženýr nebo technik. Budova také získá nový energetický průkaz náročnosti, který je povinný pro každou novostavbu nebo závažnější rekonstrukci domu. Jeho plastnost je 10 let.

Pro splnění podmínek programu PANEL 2013 ještě potřebujete:

  • požadovanou hodnotu průměrného součinitele prostupu tepla
  • položkový rozpočet oprav zpracovaný autorizovanou osobou pro pozemní stavby
  • doklad o podlahové ploše bytů, společných prostor domu a komerčních nebytových prostor potvrzený autorizovanou osobou

Pro úspěšnost při žádání o nízkoúročenou půjčku z programu PANEL 2013 doporučujeme svěřit veškeré dokumenty odborné firmě, která má v tomto oboru zkušenosti.

Hodnocení: +33 Hodnotilo uživatelů: 47 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Zateplení bytového domu, nyní s dotacemi