Známe výsledky průzkumu o dřevostavbách

Známe výsledky průzkumu o dřevostavbách
05.10.2015 13:23

Organizátoři největšího stavebního veletrhu v ČR, FOR ARCH, si nechali vypracovat průzkum od společnosti CEEC Research. Výzkum odpověděl na nejžhavější otázky současnosti ohledně dřevostaveb a odhalil nejčastější obavy budoucích majitelů montovaných domů.

Jak je to tedy s těmi dřevostavbami? Z průzkumu vyšlo jasně najevo, že obliba dřevostaveb velmi stoupá. To se ale týká jen rodinných domů. Ve stavbě bytových domů stále vede cihla. Ke kladným výsledkům přispěla osvěta dřevostaveb i možnost získat dotační příspěvek na nízkoenergetickou stavbu.

Výzkum zároveň ukázal největší obavy lidí. Celkem 67 % lidí má strach z akustiky a životnosti domu. "Tyto obavy ale rozhodně nejsou na místě", říká odborník z RD Rýmařov, největšího výrobce dřevostaveb u nás, a dodává "Nedívejme se na dřevostavbu jako na dřevěný dům, nýbrž jako na dům ze sendviče, tedy spojení dřevěné rámové konstrukce a dalších moderních materiálů. Tím, že se v inovačních strategiích sendvičových technologií hledáme materiály s maximálními kvalitativními parametry, nemůže vzniknout podřadný výrobek se zmíněnými neduhy."

Společnost RD Rýmařov spolupracuje s ostravským inovačním centrem, které testuje veškeré konstrukční systém montovaných domů na trhu.

Průzkum CEEC Research odhalil zajímavá čísla:

  • Jak se staví dřevostavby RD Rýmařov

    Pro 89 % je největším přínosem dřevostaveb rychlost výstavby.
  • 71 % považuje za velmi důležité nízké provozní náklady dřevostaveb.
  • Pouze 31 % dotázaných považuje možnost čerpání státních dotací za výhodné. Dotace se totiž proplácejí až po kolaudaci domu.
  • 67 % má obavy z akustiky domu a jeho životnosti.

Co hledá moderní zákazník?

Tak jako vždycky, i dnes je zákazník při výběru domu limitován výší hypotéky. Proto u něj rozhoduje hlavně cena domu, dále pak včasná dodávka a rychlost výstavby. RD Rýmařov vám ale ve svých mech nabízí vyspělou technologii s vysokým inovačním potenciálem.

Hodnocení: -6 Hodnotilo uživatelů: 72 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Známe výsledky průzkumu o dřevostavbách