Lupotherm: Skvělá alternativa k zateplení domu polystyrenem či vatou

Lupotherm: Skvělá alternativa k zateplení domu polystyrenem či vatou
23.09.2013 14:19

Lupotherm je mimořádně efektivní materiál, který se používá k zateplení stěn i stropů. Jedná se o vícevrstvou folii, která plně nahrazuje (a ve skutečnosti i předčí) izolanty jako je polystyren nebo minerální vata. Přesvědčte se o tom sami! Na následujících řádcích vás seznámíme s tím, jaké výhody vám Lupotherm přináší, na jakém principu funguje a mnohé další informace.

Už jste slyšeli o zateplení vícevrstvou folií Lupotherm? Pokud ne, tak čtěte dál, protože Lupotherm představuje skvělou alternativu k zateplení domu polystyrenem nebo minerální vatou. Jedná se o tzv. odvětrávaný systém zateplení, kterým lze účinně izolovat stěny i střechy domů. Nevěříte? Nejste sami! My však zboříme všechny mýty kolem zateplení Lupotherm.

Zbavte se posledních obav

Lupotherm není výstřelkem posledních dnů. Mezi řemeslníky je známý už řadu let, avšak dosud nebyl příliš oblíbený. Vždyť kdo by věřil, že 3 cm fólie dokážou totéž jako 20 cm minerální vaty nebo polystyrenu? Nedůvěru v Lupotherm naštěstí zvrátily přesné testy, které prokázaly skutečnou účinnost této vícevrstvé fólie. V několika totožných domech se za shodných podmínek vyzkoušel rozdíl mezi tepelným izolantem - minerální vatou a Lupothermem. A výsledek? Na všech domech byla prokázána stejná spotřeba energie. Jinak řečeno, 3cm fólie skutečně účinkovala stejně dobře jako 20cm izolace z minerální vaty.

Přečtěte si také náš článek o zateplovacím systému ETICS, který sníží spotřebu energie domu a ušetří vám finance za jeho provoz. Anebo zjistěte vše o zateplování minerální vatou.

Lupotherm, alternativa k zateplení domu polystyrenem

Jaké jsou výhody použití izolace Lupotherm

  • Vhodné pro fasády i střechy.
  • Jednoduchá a velmi rychlá aplikace.
  • Zajišťuje stabilní, příjemnou teplotu 365 dní v roce.
  • Tloušťka izolace 3 cm nahradí izolanty s výškou vrstvy 20 cm.
  • Nižší pořizovací náklady než u jiných izolantů.
  • Odráží infračervené záření.

Na jakém principu pracuje Lupotherm

Revoluční zateplení Lupotherm funguje odlišným způsobem, než je běžné u izolací jako polystyren nebo vata. Aby bylo možné pochopit jeho princip, nejprve je třeba si uvědomit, jakým způsobem se přenáší teplo. Je to prouděním (v kapalinách a plynech), vedením (v pevných látkách) nebo sáláním (infračerveným zářením). A právě sálání tepla ven z domu nedokážou standardní izolace zabránit. Mohou ho pouze brzdit, ale část tepla i přesto unikne do okolí. Oproti tomu největší přednost Lupothermu je právě to, že odráží sálavé teplo. Jeho povrch je tvořen reflexní vrstvou, která je schopna odrazit až 90 % sálání nazpět.

Lupotherm, alternativa k zateplení domu polystyrenem

Jak se Lupotherm instaluje

Jak už jsme naznačili výše, Lupotherm je tzv. odvětrávaný systém zateplení. Znamená to, že se na stěnu nejprve připevní rošt z dřevěných latí (latě se umisťují vodorovně) a teprve na tento rošt se umístí foliové pásy Lupotherm. Pásy přitom překrýváme přes sebe, aby nevznikaly mezery. Několikavrstvá folie se připevní s pomocí svislých latí a ty se našroubují přes folii na vodorovně umístěný rošt na stěně. A na takto připravenou stěnu lze připevnit skládané fasádní šablony. Jde to velmi jednoduše a rychle. Nezkusíte to také?


Máte zkušenosti se zateplovacím systémem Lupotherm? Napište nám svůj názor do diskuse pod článkem.

Hodnocení: +21 Hodnotilo uživatelů: 97 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře novák jiří 30.06.2017 17:43:39

    mohl bych někde vidět instalaci této folie? MĚL BYCH ZÁJEM. DÍKY NOVÁK

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 2 Hodnotilo uživatelů: 8 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
    • Logo Realitní kanceláře Michal Bílek 06.08.2017 17:02:34

      Dobrý den, zde je několik desítek instalací této folie, včetně mnohdy recenzí uživatelů: http://lupotherm.eu//cs/reference

      nahlásit | Hodnocení: 0 Hodnotilo uživatelů: 8 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
  • Logo Realitní kanceláře Vlasta buzková 31.10.2016 18:44:28

    Prosím o info, zda je tento materiál vhodný pro dřevostavbu. Hledáme možnost zateplení domu 150m2. mob.: 603 809 824

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 1 Hodnotilo uživatelů: 17 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
    • Logo Realitní kanceláře Michal Bílek 06.08.2017 17:04:39

      Dobrý den, ano rozhodně je. Na Slovensku byl v r. 2013 postavený první pasivní dům, izolovaný pouze Lupothermem. Současná spotřeba 6,3kWh/m2/rok.

      nahlásit | Hodnocení: 1 Hodnotilo uživatelů: 7 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » Lupotherm: Skvělá alternativa k zateplení domu polystyrenem či vatou