Praktické dárky do domácnosti: Ano či ne?

Praktické dárky do domácnosti: Ano či ne?
11.10.2012 10:26

Jste příznivcem praktických dárků, ať už se jedná o oblečení nebo o praktické pomůcky do vaší domácnosti? Nebo z duše neradi takové dárky dostáváte i dáváte? Významem praktických dárků není jen někoho potěšit, ale zároveň mu nějak pomoci a ulehčit mu starosti každodenního života. Přinášíme vám několik tipů na originální vánoční dárek , které jistě využijete v nastávajícím předvánočním období.

Darujte více tepla do obývacího pokoje

Největším oříškem nejen o vánocích, ale i při jiných příležitostech, jakými jsou narozeniny či různá výročí, bývá dar pro babičku či dědečka. Co dát člověku, který má už většinou vše, co potřebuje? Pokud nechcete koupit zbytečnost, kterou váš prarodič ani náhodou nevyužije, čtěte dál.

Přímotopy snižují tepelnou ztrátu objektu až o 7 %Praktickým dárkem, který jistě potěší, se může stát takový obyčejný přenosný přímotop. Zvláště pak pro babičku žijící v panelovém domě, kde si nemůže zatopit, kdykoliv jí je chladno, ale je závislá na tom, zda je zrovna topná sezóna. Přímotop si zapne kdykoliv bez ohledu na roční období nebo denní dobu. Může si jej vzít do obývacího pokoje, do ložnice, případně si s ním může vytopit i koupelnu.

A co výdaje za provoz?

Bojíte se, že vaše babička nebude kvůli obavám z vysokých účtů za elektřinu přímotop používat? Ujistěte jí, že dnešní přímotopy nemají s těmi z minulého století nic společného. Fungují na unikátním principu předávání tepla a tím pomáhají udržovat teplotu vzduchu stálou. Tím dochází k snižování tepelné ztráty až o 7%. Navíc přímotop je vhodné používat v přechodných obdobích na jaře a na podzim, kdy jej použijete jen v místnostech, kde aktuálně pobýváte a nemusíte vytápět celý byt.

Chladničku s mrazákem z energetické třídy A+ seženete kolem 10 tisíc korunChladnička jako dar pro mladý pár zařizující byt

Praktickými dárky rozhodně potěšíte například mladý pár, který se rozhodl pro společné bydlení a zařizuje si vlastními silami byt. Rozhodně není od věci koupit jakýkoli elektrospotřebič od vysavače, mikrovlnné trouby, sporáku po chladničku s mrazákem

Vzhledem k tomu, že se jedná o dary nemalé hodnoty, je dobré se s nimi dopředu domluvit a zvážit jejich potřeby. Nevhodně vybraná lednička či pračka se totiž vyměňuje o poznání hůře než nepadnoucí svetr.

Stejně jako u jakéhokoliv jiného spotřebiče, i tady dbejte na výběr co nejúspornějšího typu. Snažte se vybrat chladničku s mrazákem z úsporné energetické třídy A, nejlépe A+ či dokonce A++. 

Výběrem úsporného spotřebiče zajistíte i do budoucna obdarovanému nízké náklady na provoz.

Spolehlivou pračkou uděláte radost každé ženě

Jedním z nejpraktičtějších dárků je bezpochyby pračka. Obdarujte blízké spolehlivou a kvalitní pračkou MIELE, která má kromě funkce "inteligentní praní" mnoho dalších výhod. Od bezúdržbového LED osvětlení voštinového bubnu, přes indikační ukazatele o průběhu programu na displeji až po atraktivní design šikmého ovládacího panelu. Časová předvolba na 24 hodin, paměťové programy a množstevní automatika pro dávkování pracího prostředku a vody, to jsou funkce, které jsou samozřejmostí. Chytrá pračka je prostě skvělý dárek.

Pračka MIELE s vrchním plněním je vhodná do panelákových koupelen Pračka MIELE s předním plněním má atraktivní design

Tak jak se vám tipy na praktické dárky líbí?  A jste pro dávání takových darů? Přečtěte si i náš druhý článek Praktické dárky do domácnosti II: Darujte úklidové prostředky. Také nám můžete napsat do diskuze níže a podělit se s námi o váš názor.

AUTOR: Marta Kudláčková

Hodnocení: +18 Hodnotilo uživatelů: 84 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Praktické dárky do domácnosti: Ano či ne?