Sporák a krb na dřevo vytvoří dokonalou venkovskou atmosféru

Sporák a krb na dřevo vytvoří dokonalou venkovskou atmosféru
03.09.2013 14:31

Řemeslná poctivost a láska k přírodním materiálům, to je to, co vystihuje krásu venkovského stylu. Máte jej také rádi? V dnešní době se tento styl prosazuje v domácnostech čím dál víc a nemusí to být zrovna na chatě či chalupě. Také při vybavování novostaveb čerpáme inspiraci v přírodě a na venkově. A právě proto vám přinášíme několik tipů, jak takový venkovský interiér zařídit.

Venkovský styl vychází z prověřených hodnot

Přírodní materiály a tvary, tlumené pastelové barvy, dřevěný nábytek a vintage keramika - to jsou symboly venkovského stylu, který hlásí návrat do běžných domácností. Nejen na chalupách můžeme vídat stylové kredence či příborníky, sporáky na dřevo a uhlí do kuchyně a další výbavu, kterou jako bychom zdědili po naší babičce.

Používáním peletek ještě více ušetříte za vytápění, a to až 15.000 ročně!

Všechny tyhle typické, tradiční a nadčasové doplňky byly odjakživa funkční a krásné, a lidé se k ním začínají vracet. Vybavit si s nimi domácnost znamená vnést do domu pohodu a útulnou atmosféru. A to v dnešní uspěchané době rozhodně oceníme.

 

Sporák na dřeva a uhlí do kuchyně

Sporák na dřevo: Dominanta chalupy i rodinného domku

Prve jsme zmínili sporáky na dřevo a uhlí, které jsou hitem posledních let. Ano, naše babičky je znaly už dávno, a na některých chalupách je najdeme dodnes, v rodinných domech už ale nejsou tak běžné. V poslední době se však sporáky na tuhá paliva dostávají opět do kurzu a není se čemu divit. Sporák na dřevo či uhlí skvěle vypadá, působivě dotvoří atmosféru s venkovským duchem a navíc je úžasně praktický. Ovšem ty, kteří si myslí, že sporák je dobrý akorát tak na vaření nebo pečení vyvedeme z omylu. Pořídit si můžete i sporák s výměníkem a s tím pak krásně vytopíte celý dům.

Sporák na dřevo a uhlí s výměníkem dokáže vytopit celý dům. Zauvažujte o jeho koupi i vy! Pořídit si jej můžete například v eshopu společnosti EkoFlam s.r.o. Díky sporáku na tuhá paliva ušetříte na drahé elektřině nebo plynu! A abyste ušetřili ještě více, doporučujeme vám vytápět dřevěnými briketami, které mají výhřevnost srovnatelnou s hnědým uhlím.

Máte krb? Vytvořte si rustikální obestavbu!

A máme pro vás ještě jeden tip, jak vytvořit dokonalou venkovskou atmosféru. Pokud máte ve svém domě krb, nebo plánujete jeho výstavbu, obestavte ho v rustikálním stylu. Ptáte se jak na to? V dnešní pokrokové době je to naprosto jednoduché! Například v eshopu společnosti krby-kamna-eshop.cz s.r.o. seženete skládačky na krbové obestavby, které obsahují všechny díly potřebné ke zhotovení krbu (obestavění krbové vložky). Ty pak stačí dát dohromady podle návodu a stylový krb je na světě!

Plánujete stavbu krbu? S námi to zvládnete i svépomocí! Přečtěte si článek Jak postavit krb v několika krocích.

Krbové obestavby

Máte rádi venkovský styl? Napište našim čtenářům, jak máte vybavenou vaši domácnost, a jestli máte sporák nebo krb s rustikální obestavbou.

Hodnocení: +25 Hodnotilo uživatelů: 35 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Sporák a krb na dřevo vytvoří dokonalou venkovskou atmosféru