Ušetřete náklady za ohřev vody

Ušetřete náklady za ohřev vody
24.06.2013 08:43

Teplovodní vytápění - alternativní způsob vytápění domu a ohřevu vody na koupání a sprchování. Už jste o něm slyšeli? Ne? Možná by stálo za to dozvědět se o něm víc a zjistit, jak být ve vytápění soběstačný a neplatit horentní sumy velkým energetickým gigantům.

Jak funguje teplovodní vytápění

Alternativním způsobem vytápění domu a výhřevu vody je tzv. teplovodní vytápění. O co se jedná? V podstatě to znamená spojení krbových kamen či krbové vložky s vaším ústředním topením. Například krbová kamna s teplovodním výměníkem v takovém případě ohřívají vodu ve vestavěném nebo externím výměníku. Tento výměník je umístění na boku nebo v zadní části kamen či krbové vložky. A odtud odvádí čerpadlo teplou vodu do topného systému. Jak jednoduché!

V novostavbách a moderně rekonstruovaných domech se teplovodní vytápění používá stále častěji. Důvodem jsou bezvadné topné vlastnosti, efektivita i rovnoměrné rozložení tepla po místnostech. Krbová kamna s teplovodním výměníkem jsou díky dokonalému spalování taktéž ekologická čili šetrná k životnímu prostředí. Nehledě na to, že cena dřeva či briket potěší vaši peněženku mnohem víc, než neustále rostoucí náklady za energie.

Uvažujete, že si pořídíte krbová kamna s teplovodním výměníkem? Pak nepřehlédněte nabídku společnosti EkoFlam s.r.o. Krby a kamna seženete u EkoFlam skutečně levně! A navíc v eshopu pořídíte i další příslušenství.

Krby na biolíh

Znáte krby na biolíh?

Nechcete krbovými kamny či krbovou vložkou vytápět celý dům? Toužíte jen po elegantním doplňku, který dotvoří atmosféru vaší domácnosti a občas vás zahřeje při sledování televize nebo posezení s přáteli? Pak si zvolte klasická krbová kamna nebo krbovou vložku bez výměníku. Anebo si pořiďte ultra moderní krby na biolíh! Biokrby, jak se krbům na biolíh také říká, nepotřebují komín, elektřinu, plyn ani dřevo. Jsou bezúdržbové a neobtěžují žádným popelem, prachem nebo zápachem.

Zajímáte se o biokrby? Přečtěte si náš článek Biokrby: Hity posledních let ze světa bydlení.

Biokrby spalují biolíh a hořením přitom vzniká pouze vodní pára a oxid uhličitý. Nevznikají tedy žádné spaliny, které je třeba odvádět komínem. V místnosti s biokrbem je jen potřeba častěji větrat.

Krbová kamna s teplovodním výměníkem

Biokrby na doma, do kanceláře, na stěnu nebo na stůl...

Biokrby se rozdělují na stolní a nástěnné. Ty stolní se pochopitelně umisťují na stůj, a kromě toho také na zem nebo třeba na kuchyňskou linku či bar. Záleží jen na vás. V každém případě to bude vypadat efektně. A nástěnné biokrby jsou pro změnu určeny k zabudování do stěny nebo je můžete zavěsitKrby na biolíh se také nemusejí obezdívat. Můžete je bez problému zasadit třeba do sádrokartonové konstrukce.

Díky tomu, že jsou biokrby bez zápachu a spalin, můžete je umístit téměř kamkoliv v domácnosti nebo i kanceláři. Biokrby jsou v administrativních a veřejně přístupných prostorách stále více oblíbené. A pokud je vybavíte doplňky jako například oblázky nebo keramickými imitacemi dřeva, pak vykouzlíte dokonalou atmosféru, kdekoliv chcete.


Uvažujete o krbových kamnech s teplovodním výměníkem nebo krbu na biolíh? Prozraďte nám své plány v diskusi pod článkem.

Hodnocení: +30 Hodnotilo uživatelů: 58 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Ušetřete náklady za ohřev vody