Užijte si teplo rodinného krbu

Užijte si teplo rodinného krbu
02.06.2013 15:46

Když je venku nevlídno, není nad to zachumlat se na gauč ke krbu a poslouchat praskání ohně. K tomu si dát ještě lahodné víno a s rodinou, nebo jen ve dvou, strávit příjemný večer. Co vy na to? Nechtěli byste si také dopřát takovou pohodu? Stačí si jen pořídit krbovou vložku nebo krbová kamna.

Poradíme vám s výběrem krbových kamen

Chtěli byste si koupit krbová kamna, ale nevíte jak postupovat? Poradíme vám! Nejprve si promyslete, k čemu mají vaše nová kamna sloužit. Mají být hlavním anebo doplňkovým zdrojem tepla? Chcete je k soustavnému provozu v topné sezoně nebo spíše k dekoraci a příležitostnému topení? Ujistěte se také, jak dobrý má váš komín tah (respektive jaký výkon kamen zvládne) a jestli nepotřebujete externí přívod vzduchu (zavádí se často v pasivních domech).

Krb už není pouhou výsadou bohatých. Přečtete si více informací o vašich možnostech.

Jakmile budete mít toto všechno zjištěné, teprve potom zajděte do obchodu. Nebo ještě lépe - pořiďte si krbová kamna přes internet. Není žádným tajemstvím, že nákupem online lze ušetřit nemalé peníze. Krbová kamna pořídíte například v eshopu společnosti EkoFlam s.r.o. V přehledném internetovém obchodě najdete většinu zboží skladem a s nákupem vám poradí přes technickou poradnu online.

Krbové vložky

Krbová kamna s teplovodním výměníkem

Alternativní formou pro vytápění celého domu jsou krbová kamna s výměníkem. Jejich nákup tedy zvažte v případě, když chcete kamna jako hlavní zdroj tepla. Jediným zatopením v kamnech poté zajistíte teplo v místnosti a díky výměníku i v dalších pokojích celé domácnosti. Teplovodní výměník totiž dokáže zajistit výhřev radiátorů i vody.

Není nad poctivý krb

Pro ty z vás, kterým to technické podmínky v domě dovolí, doporučujeme krb. Tedy lépe řečeno krbovou vložku s kvalitním prosklením, což je moderní varianta klasického krbu s otevřeným ohništěm. Krbové vložky se zasazují do připravené komínové zdi nebo se dají vložit do krbové obestavby. Ty mohou být dřevěné, z mramoru, moderní i retro. Záleží pouze na vašem vkusu. Výsledkem je ale vždy nádherný doplněk interiéru, který zútulní atmosféru a navíc vás zahřeje za pochmurných večerů kdykoliv během roku.

TIP: Pořiďte si kotel na pelety Rojek. Díky zásobníku, elektrické regulaci a hořáku s podavačem může kotel pracovat v automatickém režimu několik dní.

Společnost EkoFlam s.r.o. vám nabízí krbové vložky od dlouholetých výrobců s tradicí. Jde o francouzské, španělské a další dodavatele, kteří nabízejí špičkové výrobky s renomovanými značkami. Vybrat si můžete například krbové vložky HS Flamingo, Hark, Invicta aj. Na výběr máte také z varianty horkovzdušné krbové vložky nebo krbové vložky s výměníkem.

Krbové vložky

A co vy? Nepořídíte si krbová kamna s výměníkem nebo krbovou vložku? Prozraďte nám své plány v diskusi pod článkem.

Hodnocení: +32 Hodnotilo uživatelů: 66 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře Karla 21.11.2014 10:43:49

    Ty jsou krásné, líbí se mi ty poslední, dobové. Nějaké podobné máme doma. Už se těším na zimu, až venku bude padat sníh a my zatopíme v krbu - neznám větší pohodu. Koupila jsem si teď k němu imitaci kožešiny a vypadá to moc dobře. Ještě mám v jednom kamenném obchůdku vyhlídnutý starožitný svícen. Už se těším na to, jak to bude po kupě vypadat.

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 1 Hodnotilo uživatelů: 5 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
  • Logo Realitní kanceláře Chalupa 24.10.2014 18:18:18

    O krbových kamnech s výměníkem uvažuji v souvislosti s plánovanou rekonstrukcí topení v našem domě. Chci vyměnit akumulační kamna, a to z důvodu neustálých oprav a ekonomické náročnosti, za úspornější systém. Právě krbová kamna s výměníkem mi připadají jako nejvýhodnější. Na ně chci napojit teplovodní konvektory nebo radiátory X-Control přes zásobník TUV. Vím, že to bude finančně náročné, ale už mám propočítanou návratnost.

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 1 Hodnotilo uživatelů: 5 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
    • Logo Realitní kanceláře Naďa Bláhová 27.10.2014 07:53:11

      Dobrý den, přesně takhle to máme doma vyřešené i my. Teplovodní kamna HS Flamingo Aqua Vario napojená na 3 radiátory a otopný žebřík v koupelně. Nemůžeme si tento systém vynachválit. Cena systému kolem 50.000 Kč.

      nahlásit | Hodnocení: 2 Hodnotilo uživatelů: 6 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » Užijte si teplo rodinného krbu