Zábava na zahradě aneb Jak zabavit děti o prázdninách

Zábava na zahradě aneb Jak zabavit děti o prázdninách
18.05.2015 11:11

Prázdniny. Vaše děti se jich jistě už nemohou dočkat. A vy zatím vymýšlíte den po dni, jak celé léto naplánovat. My vám s tím rádi pomůžeme, chcete? Připravili jsme pár tipů, jak zpříjemnit dětem pobyt na zahradě, ať už doma, nebo u babičky.

Ptačí pítko bude vaše děti bavit!

Začneme něčím úžasně jednoduchým - ptačím pítkem. Takové pítko přinese do vaší zahrady vodní prvek, potěší ptáčky a také děti, které si užijí spoustu legrace při jeho výrobě, a potom každý den při pozorování ptáků. Mohou se učit rozeznávat vrabčáky od sýkorek, nebo jiřičky od vlaštovek. Celou práci zvládnou na chatě u babičky, stejně jako u vás doma.

Postavte s dětmi pítko pro ptáčkyPtačí pítko můžete vyrobit z proutěného věnce, do kterého zapasujete terakotovou misku a celý věnec pak zavěsíte na větev stromu.

Nebo se můžete pustit do trošičku složitější práce, kdy vyrobíte ptačí pítko z betonového odlitku. Stačí si k tomu připravit velký list (ten největší lopuch jaký najdete), který položíte na pískové lože vytvarované jako obrácená miska. Betonovou směsí (cement+písek+voda) potom přelijte tento list a necháte ztuhnout. Jakmile pak betonovou misku obrátíte a sundáte list, uvidíte krásnou strukturu, která se do ní obtiskla. Takové pítko můžete naaranžovat kamkoliv na zahradě.

Tip pro vás!
V zahradnictví nebo specializovaných obchodech lze koupit přírodní substanci, která se naleje do pítka či jezírka, a která láká hmyz a motýly. Vaše děti budou mít radost z dalších obyvatel zahrady.

Zahradní skluzavka nebo trampolína?

A teď přichází na řadu trocha nakupování. Moderní doba si totiž žádá moderní prostředky. Tedy například trampolínu, tolik oblíbenou mezi dnešními malými dětmi. Dopřejete ji svým malým rošťákům i vy? Pokud se nemůžete rozhodnout, přečtěte si článek „Trampolína na zahradě. Ano nebo ne?" Dozvíte se v něm například ceny, běžné rozměry, nebo také to, zda je skákání zdraví prospěšné či nikoli.

Kromě trampolíny můžete zauvažovat také o kompletním dětském koutku, například o houpačce se zahradní skluzavkou. Houpačka je něco, co byste mohli vyrobit sami, nebo s pomocí vašich dětí (z lana a dřevěného prkénka či pneumatiky). Uvidíte, jakou budou mít radost, že se mohly podílet na výrobě své vlastní „hračky". Skluzavku ovšem doporučujeme koupit, a to v obchodě, kde máte jistotu, že jde o certifikovanou a bezpečnou skluzavku. Ověřte vždy její nosnost a odolnost materiálu.

Zahrajte si s dětmi na indiány

Uspořádejte letní dětskou párty

Všechny uvedené prázdninové aktivity se týkají dětského tvoření. A ze stejného soudku jsou i naše poslední tipy. S dětmi můžete tvořit kdykoli chcete, nebo třeba uspořádat zahradní párty, kam pozvete i spolužáky a sousedy. Společně tam mohou vyrábět domácí limonádu. Třeba z jablek, které nasbírají, levandule, kterou natrhají, nebo z máty, kterou samy děti vypěstovaly. Holčičky pak můžete zabavit pletením vílích věnečků a s klukama můžete postavit týpí. Stačí na to třeba pár větví a pořádné prostěradlo. Hra na indiány nikdy neomrzí!


A co vy? Jak s dětmi obvykle trávíte léto? Poraďte čtenářům další tipy na zahradní tvoření.

Hodnocení: +21 Hodnotilo uživatelů: 53 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Zábava na zahradě aneb Jak zabavit děti o prázdninách