Zateplení stavby polystyrenem, stále dobrá kvalitní a osvědčená izolace

Zateplení stavby polystyrenem, stále dobrá kvalitní a osvědčená izolace
07.10.2013 19:30

Chystáte se na rekonstrukci domu, nebo výstavbu nového rodinného bydlení? Nezapomeňte na jeho zateplení! Díky kvalitním materiálům můžete ušetřit až 60% nákladů na vytápění! Ukážeme vámm výhody zateplování fasád právě pěnovým polystyrenem. 

Zdá se to jako přežitek - zateplovat dům polystyrenem, ale v praxi je tomu naopak! Každý zkušený odborník vám k zateplení vaší stavby poradí právě polystyren. Proč? Zde máte shrnuto několik jednoznačných argumentů a popsán postup, jak vypadá správná cesta s polystyrenovou izolací.

Proč stavby zateplujeme?

  • Podporujeme nižší provozní výkon topné soustavy a zároveň tak prodlužujeme její životnost. 
  • Eliminujeme negativní vlivyy teplotních změn, přicházející k nám z exteriréru a působících na konstrukci domu, zejména jeho fasádu.
  • Zajišťujeme si i v horkých letních měsících příjemné teplotní podmínky uvnitř domu.
  • Zvyšujeme tržní cenu svého domu při případném prodeji.
  • Nová fasáda dodá nové designové možnosti vašemu domu. Modernější vzhled budovy, odpovídající vašemu individuálnímu stylu vás jistě potěší.

Vyberte vhodný polystyren pro váš dům

Zateplení polystyrenem šetší vaše peníze desítky let! Pro zateplování fasád se nejlépe hodí pěnový expandovaný polystyren EPS. Kvalitní tepelně-izolační vlastnosti vám zase zabezpečí šedý polystyren s příměsí grafitu. Potřebujete-li izolovat části budov pod úrovní terénu, doporučujeme vám soklové desky, které představují speciální typ izolačního materiálu. Jsou spolehlivě a vysoce odolné vůči vlhkosti a průrazu.

Preferujete jiné druhy zateplení? Čtěte například o zateplení systémem ETICS nebo o zateplení minerální vatou, které se využívá u veřejných a výškových budov.

Jaký volíme pracovní postup?

Nejprve je třeba hned zpočátku povrch objektu škrabkou začistit a omýt od nečistot tlakovou vodou. Nestabilní části původní omítky nebo fasádního nátěru se musí odstranit a zároveň je nutné opravit reprofilačními materiály místa, která například odpadla. Takto upravený povrch je připraven k nalepení tepelného izolantu polystyrenu.

Postup aplikace polystyrenu jako izolační vrstvy začíná nanesením speciálního lepidla, kterým se polystyren přilepí přímo na starou fasádu. Je potřeba pracovat velice pečlivě a eliminovat mezery mezi jednotlivými deskami na minimum, jelikož jejich vlivem dochází ke vznku tzv. tepelných mostů.

Chcete si při stavbě či rekonstrukci domu výrazně usnadnit manipulaci s těžkými břemeny? Pořiďte si praktické vázací prostředky, které si poradí i s mimořádně těžkým a choulostivým nákladem!

Dalším krokem je nanesení vrstvy stěrkovacího tmelu, do kterého se vmáčkne fasádní perlinka a vše se ukotví za pomocí speciálních hmoždinek. Vznikne tak upravená a plně vyrovnaná vrstva, na kterou se aplikuje podkladový potěr a nakonec zrnitá nebo rýhovaná omítka, podle individuálních požadavků zákazníka.


Máte jisté zkušenosti s polystyrenem, jako izolačním materiálem? Jste s ním spokojeni? Pište nám do diskuze!

Hodnocení: +32 Hodnotilo uživatelů: 52 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Zateplení stavby polystyrenem, stále dobrá kvalitní a osvědčená izolace