Praktické dárky III: Čím udělat radost domácímu kutilovi?

Praktické dárky III: Čím udělat radost domácímu kutilovi?
02.11.2012 08:09

Máte doma šikovného domácího kutila, který tráví více času v dílně než u televize? Vyrobit ptačí budku, opravit kapající kohoutek nebo složit nový kus nábytku by měl zvládnout každý muž. Co když je pro něj ale kutilství více než jen běžná součást každodenního domácího života? Co darovat někomu, pro koho je kutilství vášní?

Kvalitním vrtákem do zdiva nic nezkazíte

Každý, kdo někdy potřeboval pověsit polici na knihy na zeď v panelovém domě ví, že to není úplně snadné. Zdi starých domů v sobě ukrývají mnohé překážky, na které když narazíte nekvalitním vrtákem, nemáte šanci. Bezpochyby platí, že čím máte odolnější vrták, tím snazší a efektivnější je práce s ním. Věnujte proto vašemu domácímu kutilovi vysoce kvalitní vrták do zdiva a do betonu. Pokud si nejste jistí výběrem velikosti, kupte rovnou celou sadu, tím nic nezkazíte.

Kvalitní vrták do zdiva si poradí s každou překážkou a jen tak se neotupí

Vyrobí vám věšák na kabáty nebo poličku na květiny?

Brusné kotouče si můžete vybrat podle velikosti i podle materiálu, na jehož broušení jsou určenéPokud ano, pak co určitě potřebuje je pořádná ruční bruska. Každý správný kutil svou brusku již má, darujte mu tedy brusné kotoučeS výběrem vám ochotně v železářství nebo v internetových diskuzí poradí ostatní kutilové. I v tomto případě můžete zvolit více brusných kotoučů nebo celou sadu.

Před rekonstrukcí bytu

Čeká vás nebo vaše blízké rekonstrukce bytu či stavba domu, kterou budou realizovat svépomocí? Přizpůsobte se a darujte jim užitečné věci, které se jim budou jistě hodit. Při rekonstrukci bytu se sádrokartonovými příčkami se nikdo nevyhne drobným či rozsáhlejším opravám sádrokartonu. Ryze praktickým dárkem tak může být páska Straitflex, pomocí které se poškozený sádrokarton snadno opraví.

Domácímu kutilovi udělá nářadí větší radost než ponožky nebo pletený svetr

Vysoušeče zdiva šetří vaše zdraví

Nákladnějším, ale velmi praktickým a užitečným dárkem je vysoušeč zdiva. Nejenže příliš vysoká hladina vlhkosti vzduchu škodí vašemu zdraví, navíc představuje velké riziko pro životnost stavby.

AUTOR: Marta Kudláčková

A co vy koupíte za originální vánoční dárek vašemu domácímu kutilovi k nadcházejícím vánocům? Podělte se s námi.

Nenašli jste, co jste hledali? Inspirujte se v našich dalších článcích seriálu o praktických dárcíchPraktické dárky do domácnosti: Ano či ne? nebo Praktické dárky do domácnosti II: Darujte úklidové prostředky.

Hodnocení: +29 Hodnotilo uživatelů: 91 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Praktické dárky III: Čím udělat radost domácímu kutilovi?